CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, August 6, 2011

nEbEs...

counting a day for tomorrow..
sooo nebess..
semakin bergerak kehadapan mengharungi kehidupan bekerjaya..waaaaa~ takut nye..since ak xpenah keje LANGSUNG sebelum ni..

pengalaman yg boleh ak bawak,mse praktikal kat JPA yg selama 5 bulan dulu.

B STRONG AZUA..u can do it!! 
STANDARD CHARTERED...plez b good to me..(^_^)


Monday, July 25, 2011

:: happy beday abah ::

alamaks,entry ni lambat sehari la..ni gare2 xleh nk sign in pancailham punye pasal...emm,xkesah la..majlis da berjalan dgn lancar..nasi ayam mak mmg BESTTT!!!
24 Julai 2011


SELAMAT ARI JADI ABAH..sayanggggg abah..!! (^_^)

Thursday, July 21, 2011

:: tazkirah jumaat ::


Salam Jumaat! pada hari yang mulia ini, sama samalah kita renungkan apa yang kita dah buat selama lebey 7 bulan tahun 2011 ni. ni da bulan syaban.. lagi berapa bulan je nak masuk bulan ramadhan. cepat sungguh masa berlalu.(^_^)

sudah bersediakah kita untuk akhirat nanti? atau masih leka dengan keseronokan dunia? 
sama sama renungkan.
hari ni ada cerita sikit. jom baca.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:”Mukmin yang kuat lebih disukai oleh Allah daripada mukmin yang lemah. Namun pada kedua-duanya ada kebaikan. Berjaga-jagalah terhadap perkara yang boleh mendatangkan kebaikan kepada engkau, pintalah pertolongan daripada Allah. Sekiranya engkau ditimpa sesuatu musibah, maka jangan engkau berkata:”Sekiranya (kalau) aku lakukan begini maka sudah pasti lain yang berlaku. Tetapi katakanlah:”Itu merupakan takdir Allah dan Dia melakukan apa yang dikehendaki-Nya, sesungguhnya ‘kalau’ akan membukakan pintu amalan syaitan.”

Huraian
1. Kekuatan seseorang Muslim itu diukur bukan sahaja dari segi fizikal (tubuh badan) tetapi juga dinilai daripada aspek kekuatan iman. Bahkan itulah yang paling penting.

2. Orang yang sentiasa bewaspada terhadap nikmat kehidupan di dunia tidak akan mudah terjerumus dalam perangkap syaitan. Segala tindakan yang diambil mencerminkan ketaqwaannya kepada Allah dan dia sekali-kali tidak membiarkan kebaikan dan keburukan yang menimpanya sebagai suatu kegembiraan (kemenangan) dan kesedihan semata tetapi percaya bahawa semuanya itu mempunyai hikmah yang tersendiri daripada Allah untuk diambil pengajaran.

3. Ucapan ‘kalau’ tidak harus diamalkan kerana ia seolah-olah menunjukkan bahawa kita tidak redha dengan apa yang telah berlaku. Sebaliknya kita hendaklah sentiasa berfikiran positif dan ingat bahawa segala yang baik itu datangnya daripada Allah dan yang buruk itu adalah daripada kelemahan diri kita sendiri. Oleh sebab itu Islam menyuruh umatnya agar bertawakkal (berserah) kepada Allah SWT dalam melakukan sesuatu usaha dan percaya bahawa setiap sesuatu itu tidak akan berlaku tanpa keizinan daripada-Nya jua.
elakkan memikirkan KALAU itu..KALAU ini...sume sudah tersurat..hadapi dgn senyuman=)
credit to  luqeem

Tuesday, July 19, 2011

:: selamat beramal ::

 
~* Nama saya Sya'ban, Saya ingin mengingatkn anda bahawa jiran saya, Ramadhan akan datang mengunjungi anda tak lama lagi bersama isterinya, Rezeki dan 2 orang anaknya, Sahur dan Iftaar. Mereka ditemani 3 cucunya, Rahmat, Keampunan dan Barakat. Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan pesawat Eid airlines. Hargai mereka, & anda akan mendapat berkat.
Insya-Allah..Amin ya rabbalalamin ♥
 

Thursday, July 14, 2011

i will do my best!!

yg ditunggu2 telah tiba..yeaaaayy!!



mmg ak tunggu2 sgt surat tawaran ni..dpt surat jemputan exam pon jadi la kn,dr xdpt..
PTD..ak pon tataw act keje ni..tp ble da msuk praktikal,ok sye sgt berminat..lg2 plax,spnjng praktikal ak duduk tmpt PTD kot sbb pgwai tu p kursus 6 bulan..special wooo,tmpt kecik skettt je dr bos..hehe.bos pulak mmg galakkn sgt ak apply job for PTD..

PTD means pegawai tadbir dan diplomatik..memula pemahaman ak pasal PTD ni is pgwai diplomat yg kne anta somewhere in a world, keje kt wisma putra, kire cm delegate Malaysia la..tp ak clap.!! .bnyk lg keje len nye upe nye PTD ni buat..kt Malaysia sndri pon bole keje..ble da dpt tawaran ni,bru la abah cite,act de sorang pakcik ak pon keje PTD gak..kt ngare mne tah,lupe plax..

ak try google contoh soalan, experience people yg penah jwb exam ni..ok,soalan nye sulit..mcm kne amek SPM lg skali je rupe nye..huhu. tp yg pasti ak MESTI kene kuasai sejarah, matematik, politik, pengajian am, ekonomi, dasar2 kerajaan,sukan blablabla... utk jawab soalan objektif n esei nanti dgn penuh berkeyakinan..bkn BM je,also in BI..(!_!)then yg wt ak bertambah cuak, dianggar beribu org yg amek exam ni serentak seluruh dunia dan yg lulus around 10% je..adoyaiii..ade plax yg penah amek smpi 20x tak penah lulus..tp mcm melampao la kn 20x,tah betul tah tidak..tp kbnykn nye amek 2,3,4,5 kali jugak la..

emm,risiko yg sgt besar..tp better try than never..knn??

lepas exam ade assesment test (PAC) plax..ujian personaliti,jati diri,kecergasan,kekuatan fizikal,kepimpinan..emm,denga pon penat..blum buat ag..huhu..lepas PAC, bru la interview..denga2 plax,interviewer tu org2 besa n penting negara jugak..huhu..

OK,bukan senang nk senang!!cube selagi boleh..peluang ade depan mate,grab it to be yours!! ::INSYAALLAH ::

Wednesday, July 13, 2011

:: xcident ::

pengalaman xcident ku yg pertame..huhu..emm,xla xcident mane pon,cume pnglmn pertame merosakkn kete kot..ni sume gara2 mengelak jatuh longkang..elak dr mulut rimau,masuk mulut boye plax..aduyaiii~

tempat kejadian xya jao2..kt simpng depan uma ak je pon..mase kejadian jam 10.30 mlm,mse nk amek adik balek keje n ingt pastu nk g derak downtown..emm,xdek rezeki..xpe,tink positif..mungkin klu ak pegi downtown,bende laen yg akn brlaku..(ayt nk sedap ati jerr)

ok,know wat??sye langgar lori yee..emm,xla lngar crash cm2..bergesel je,but effect nye amat2 la trok..kiri intai longkang,kanan intai lori..side mirror sye sehat walafiat sbb sye tutup,but tmpat penyambungan tu je yg terkopak..terkulaii layu..huhu


cam ni la rupe nye...tp ni lawa la jugak setelah d selotip bagai..kalau x,terkulai layu je.. dan selotip ni mampu bertahan selama sminggu la jgk..

setelah seminggu menunggu,akhirnyee PROTON EDAR col jugakk..take time utk tempah brg, anta kilang ntk sembor merah, pasang ag..FINALLY...

TADAA~...berkilat ag..sye yg rosakkn,so sye dgn ase bertanggungjwb kene la ganti..xkn nk susa kn abah pulak knn..abah simpan dwet utk service je la nti yeeee...maka terbang la lg dwet simpanan sye..huhu

xpe2..experience is a good education..belajar drp pengalaman..make me for more aware..but,ak ptot berbangge..dis is my 1st excident setelah bertahun2 dpt lesen n merate memandu..my fwen,abeh hancoq kete although bru sbulan dpt lesen..

Sunday, July 10, 2011

BUY 1 GET 1 FREE

:: DOUBLE CHEESEBURGER ::

11 - 13 JULY 2011
11 am - 12 midnight

print coupon for redeem...click here!!

Wednesday, June 29, 2011

eppi beday to u..


30 june
selamat hari lahir my beloved mum

bile xde,rinduu..bile depan mate adee je xkene..
sye la ank yg pling suke gadoo dgn mak..hehe(gado manje je)
soiee mak..i lurve u soooo much.. 



mak,kitowg xsambut beday mak arini tw..tgu hujung minggu ni eh..(^_^)

Thursday, June 23, 2011

dA pOtoNg kUku kE bLuM???

 
Hari nii hari Jumaat, sunat bagi kita memotong kuku...Korang dah potong kuku ker blum??klo blum, cepat2 potong kuku di hari jumaat ini..ikut sunnah nabi..

Selain hari Jumaat, kiter jugak sunat potong kuku hari Isnin dan Khamis....hari lain pun boleh potong jgk, tpi seelok2nya kita ikut lah sunnah nabi..pahala pun dpt....(^_^)


 jom kite potong kuku...

rEnuNg2 kAn..!!

  • Org yg tdk menganggap diri nya bahagia adlh org yg xkn hdup dgn bahagia...
  • Org yg berjaya tdk pernah berputus asa..org yg mudah berputus asa adalah org yg tdk akn berjaya...
  • Cerek yg kecil adalah lebih mudah panas..org yg berhati kecil mudah merasa marah...
  • Tali gitar yg diikat terlalu ketat akan mudah putus, manakala tali gitar yg diikt terlalu longgar tdk akn mengeluarkn buyi yg merdu..Oleh itu,hiduplah dlm kesederhanaan...
  • Kemarahan biasanya bermula dari fikiran yg tdk bijak dan diakhiri dengan kekesalan...
  • Melakukan kesalahan adalah perkara biasa..Sedia memaafkan kesilapan adalah perkara yg luar biasa...
  • Manusia biasanya tdk akn hidup sehingga 100 tahun, tetapi kerisauan yg dialami lebih drp 1000 tahun...
  • Sukailah dengan apa yg perlu kamu buat, jgn buat apa saja yg anda suka...
  • Belajar daripada kesilapan yg org lain lakukan akn mengurangkan kesilapan yg mungkin kita lakukan...
  • Wang adalah alat yg kita gunakan, bukan alat yg mempergunakan kita...
  • Tiada org boleh merisaukan kamu selain kamu yg hendak berfikiran begitu...
  • Manusia selalu mengharapkan kegembiraan drp org lain, tetapi jarang memberi kegembiraan pada org...
  • Musuh yg paling hebat didunia adalah diri kita sendiri...
  • Masa yg kita gunakan utk mencari kesalahan org lain adalah lebih banyak daripada masa digunakan untuk memperbaiki diri sendiri...
  • Hati fikir perkara baik,mulut cakap perkara baik dan badan melakukan melakukan perkara baik...
  • Insan yg berilmu akan menganggap dirinya kurang ilmu, manakala org yg bodoh menganggap dirinya sudah sgt pandai...
  • Orang biasa akan marah apabila dikritik oleh org laen, org mulia ialah org yg memperbaiki diri daripada kritikan org laen...
  • Orang yg berfikiran positif akan melihat peluang dlm semua keadaan.. manakala org yg berfikiran negatif akan berasa risau dlm segala keadaan yg baik...
  • Kita perlu menghembus nafas dahulu sebelum menerima udara yg segar..kita perlu berusaha bersungguh2 dahulu sebelum menempuh sesuatu kejayaan...
  • Kebencian hanya dpt diatasi dgn kasih sayang...
  • Jangan berputus asa apabila mendapat kesusahan kerana titisan hujan yg jernih juga berasal drp awan yg gelap...
  • Masa yg diberikan pada kita adalah sesaat demi sesaat, maka gunakan lah sesat demi sesaat dgn sebaik mungkin..
  • Org yg kaya bukanlah org yg punyai bnyk harta tetapi org yg berasa cukup dgn apa yg dia ada dan tidak memerlukan lebih drp itu...
  • Org yg boleh diyakini adalah mereka yg mempunyai keyakinan diri.. Org yg dpt menegur org lain adalah org yg sedia menerima teguran org lain...
  • Org yg cemerlang bukanlah yg tidak pernah mengalami kegagalan tetapi disebabkn dpt berdiri lebih teguh selepas kegagalan...
  • Org yg cantik tetapi tdk berakhlak adalah seperti bunga yg berwarna tetapi berbao busuk...
  • Manusia yg dihormati adalah manusia yg menghormati org laen...
tp kata2 yg ak pegang kuat dari dulu......
  • jangan BERIMAGINASI pada ILUSI kerana implikasinya tidak sehebat FANTASI...
  • jangan biarkan nafsu melebihi akal...

Sunday, June 19, 2011

McD promotion!!

BUY 1, GET FREE 1
credit to my fwen,azlia for d information

click on picture to print

21 & 22 JUNE 2011

bole da free tu banje saye..hehe~

Sunday, June 12, 2011

kamoo..

i must know d truth..selagi blum tw jalan crite, xsng duduk..apekah status sye dgn kamo?? sye diam,kamo diam..kamo diam,sye pon diam..10 taon pon xdek conclusion...i need d answer..!!

last 5 days, sye msg kamo..kamo mcm biase,layan jeee mcm xde pape..i hate dat action..tlong la..!!kamo kate sye dah buang kamo..(!_!) sye diam bersebab awk..yg awk layan diam sye kenape??? sye windu kamo yg dlu..supportive, klaka, penyayang, happening, comel, ambik berat...tp tu sume da xde..dlu, sye snggup mngis dgn kamo,tp skrg,sye mngis sowg2..

sye xfaham dgn sebab kamo..alasan kamo sgt2 xlogic..kalau sye jenis memilih perkare itu,awal2 lg sye da xplih kamo..taw!! sye tw kite de beza, tp sye puji smgt kamo..tu sbb sye yakin dgn kamo..

"saya tetap hak awak selagi awak nak saya"
ok,sye pegang kate2 itu,k..saye syg awk!!! insyaallah,ade rezeki,ade la..sye xkn kongkong awk..kite serahkn kt yg maha ESA..(^_^)

AISHITERU...windu kamoo!!

 

 menunggu...
sesuatu yg sgt menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
Entah smpai kapan aku harus menunggu
sesuatu yg sgt sulit tuk ku jalani
hidup dlm kesendirian sepi tanpamu
kadang ku berfikir cari pengganti mu
saat kau jauh disana...

walau..raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a AKU
kekuatan cinta kita xkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
pada ketulusan a a ai AISHITERU

gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
entah penantianku xkn sia2
dan berikan satu jawaban pasti
ENTAH sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam fikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yg kau rasakan...


Friday, June 10, 2011

aLeRT!!!03-20371666

mEy nk promote no ni kejap...huhu
kowunk penah dpt x any call / miscall fron dat no?? klu dpt,xpyah layan la yee,xyah angkat pon xpe kot..

sejak da jd jobless ni, mmg ak da jd alert dgn setiap no yg msuk.. asal no 03-..., ok,must be berjage2..btul2 suare sket bg confident then bru boleh angkat... sometimes,yg col tu sore alahai lembut sgt, pastu laju mcm takut trlepas train plax..kng nk ditanye 10x, mao d`hempas jugak gagang tu kot..dats y, ak akn GOOGLE back no comp tu utk dptkn kepastian..

1 day, ak dpt colling from 03-20371666..dlm pkul 10lbey xclap..on dat day,ak tido lmbat,so bngun pon cnfrm lmbat..terlepass suda nk angkat..rugii sgt ase..ingt nk col back,kot2 de harapan interview ke..tp tataw comp pe..

to make sure dat, ak pon google la no tu..ok,AMAT TERKEJUT..femes gak no ni..rmai gler penah dpt colling from dat no..bace punye bace, ak dpt taw no ni SCAM ok..nseb xsempat angkat..
mengikut crite2 yg ak da bace, no ni akn mewakili agent insurance yg kononnye nk jual insurance..kite mungkin akn trpedaya sbb all our personal data mmg die tw..then,mula la die minx no account kite.. mungkin kalau ak TERangkat mase tu,ak pon dgn laju nye trus bg,sbb MAMAI..ak bole brborak smbil tido yeeee..haha~ kalau da bg tuh,kire halal la sume dwet dlm account dah disedekahkn..(!_!)
ALHAMDULILLAH ak xbgun ag..(^_^)

after dis, mungkin ak akn lebey berjage2..slain dr no ni, pk 2,3 x jugak klu dpt col from dis no..03-20366222 and 03-20366555..da siap kua d`star ag,ak je yg xpasan??huhu 


Tuesday, June 7, 2011



YESS!!!

BOLEH
KEMBALI
MENGARUT

Monday, May 23, 2011





DAMM !!
die da xmen facebook..
die gune skype la skunk...
cane nk jd HACKERS yg berjaya ni???
adoyaiii...
ok..resign jd pengintip yg tak bergaji...

Sunday, May 22, 2011

kecik BESA kecik BESA

yes..!!found another software lagi..i learn a lot of new knowledge today..sume gara2 nk isi job application ni punye pasal..

sometimes,ble nk upload pic,x lepas..sebab pe???size pic besa sgt...(kekadng kt facebook pon pena kene)..
oleh itu,sye sgt2 berterime kasih kt sofware ni..pasni xya la edit susa2 ag..
nk try??click link ni.....RE-SIZE UR PICTURE..



MALAYSIAN TYPING TEST

tgh syok2 nk isi borang keje ni, tetbe smpai kat part kemahiran menaip/ trengkas..ALAMAK??ape tu eh??pastu ade pulak dari naskhah bertulis,bercetak..kebolehan, kederasan..BM, BI...p.s.m...adooiii,apekah itu??selama ni ak dok menaip xpenah la plax sukat mase..

nk tnye en.abah, die xde kat uma plax lani...emm,tnye en.GOOGLE la...
ok,ade la info sket..p.s.m means perkataan seminit / words per minute (w.p.m)..ak yg naif lagi xpandai ni, try la search lg..ok,ak jumpe game utk test kepantasan menaip..i like..(^_^)

susah jugak nk uji kepantasan menaip ni kn..xkn la nk letak jam randik sebelah, laptop sebelah..mate dok tengok jam je la alamatnye,bukan tengok words..mey nk share 1 website yg mungkin bole tolong kite ukur speed typing kite ni.

ok, sebelum tu..moh kite regang2 kn otot jari jemari tu dulu.. (mcm nk lawan tomoi plax yee)...da siap??? pejam2, kelip2 kan mate tu sket..da READY?? mai click link ni....MALAYSIAN TYPING TEST...pastu,menaip la anda selaju yg boleh selama 60min..ade bran??jom cube...

da cube??mesti hebat kn???mey la share result kowunk plax....(^_^)


Speed test

ni la markah aku...adoiii,kne bnyk praktis ni...

Kisah Kita...wmv

Dadali - Di Saat Aku Mencintaimu

Sunday, May 15, 2011

Katy Perry - E.T. (Audio)

You’re so hypnotizing
Could u be the devil, could you be an angel
Your touch magnetizing
Feels like I’m floating, leaves my body glowing
They say be afraid
You’re not like the others
Futuristic lover!
Different DNA
They don’t understand you
You’re from a whole other world
A different dimension
You open my eyes
And im ready to go, lead me into the light

*
Kiss me, k-k-kiss me
Infect me with your love, and fill me with your poison
Take me, t-t-take me
Wanna be your victim, ready for abduction
Boy, you’re an alien
Your touch so foreign
Its supernatural, extraterrestrial

You’re so super sonic
Wanna feel your power, stun me with your lasers,
Your kiss is cosmic, every move is magic
You’re from a whole other world
A different dimension
You open my eyes
And im ready to go, lead me into the light

There is this transcendental, on another level
Boy, you’re my lucky star
I wanna walk on your wave length
And be there when you vibrate
For you I risk it all

Tuesday, May 3, 2011



need "ear" someone to hear me....
need "eye" someone to look on me...
need "mouth" someone to advice me...
need "shoulder" someone to cry on...
need "heart" someone to give strength to me...

but it's so lucky if that someone is YOU!!!

Tuesday, April 12, 2011

HAPPY BUFDAY 2 ME...

YEAY....POOH SUDA TUA..(^_^)

HEPI BUFDAY TO YOU..
HEPI BUFDAY TO YOU..
HEPI BEDAY TO "CUTEZZPOOH"..
HEPI BEDAY TO ME

7th April 1988

Husband : syg, xsaba nk tengok anak kite ni..da lame rasenye x dukung baby..as da darjah 1,hilmi pulak da 4 tahun..sekejap je rase nye kn??

wife : ye la syg..ikut kate doctor,da dekat2 jugak ni..kita standby je la..

Husband : Mintak-mintak baby ni bawak tuah dekat kita..

wife : Yela bang..Kita pindah duduk PANDAN JAYA ni pon sempena kelahiran anak kita ni.. Nanti senang la kita nk ingat dah berapa tahun abg beli rumah ni...(^_^)

.........................................................................................................

wife : Abg,syg da rase sakit perut la..

Husband : Eh,ye ke syg??? Saba yee..jom kita pergi HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR.

wife : eh,jap bang..skrg pukul barape ye??

Husband : pukul 2.30 petang..jom2..

...........................................................................................................

Kwek..Kwek..Kwek..
Allahuakbar..Allahuakbar..

wife : Abg,pukul barape ye skrg???

Husband : Alhamdulillah...pukul 2.59 PETANG syg..baby gurl syg..COMELL(^_^)

wife : Alhamdulillah bang..senang je keluarnya..baby ni sayang kat mak die la,sekejap je sakitnye..paling senang la antara abang ngan kakaknye...

Husband : esok abg pegi Jabatan Pendaftaran Negara ye syg..nk buat surat beranak baby ni...ye tak baby???syg abah, NOR NURUL FAIZUL AZUA...(^_^)


cerita ini adalah rekaan semata-mata..mane la aku tw ape yg mak abah ak cite,ak dok dlm perot ag kot..tp mungkin la ade betul sket2,ak soal selidik mak ak..lebey2 ag tang cumil tu..ahhaa~ 
HAHA..BEST X CITE AK??penat perah otak nk wt dialog ni tw..ak confirm,mst ramai yg jelez,lebey2 ag tang CUMILL itu..ahhaa~


cumil x???ehhee~
ni la serba sedikit kisah kelahiran aku..skrg,ak da berumur 13 tahun 23 tahun..ok,repeat back,23 YEARS OLD ok..banyak nyee la nombor itu kn??? xpe, ape ade pada no??betol x??
da beso panjang rupe nye ak ni eh..tgom kt fb,sume kawan2 sebaya ak da nk menamatkn zaman solo..beshh ye..nk bayangkn diri sendiri bole x???ehhee~ jgn nk mengada wawa,mak hang x bg green lite ag ok..nk keje jao2 pon mak xbg,ni kn plax nk kawen..oh,tidak boleh sama skali..smpai kn kakak ipar ak bg cadangan ape kowunk tw??? " wa, k.ena ase ko kene cari husband org sebelah2 umah je la..senang sket,xdek mak riso"uhuuu~ tp,ade ke???xdek geng2 bujang lor yg dok sbelah umah ak ni..


23 taon??
 alhamdulillah..kini,aku pemegang BACHELOR IN BUSINESS ADMINISTRATION (HONS) INTERNATIONAL BUSINESS..tersangat bangga sebab dapat capai tahap tu n yang paling aku bangga dapat menggembirakan mak ngan abah ak...tp agak sedih sebab xdapat capai target yang aku harapkan..

23 taon??
 alhamdulillah..ak da ade lesen kereta, hadiah daripada abah ku tersayang...aku da dapat kepercayaan penuh kalau nak drive p memane pon..tp ak akan mengelak bila drive mlm sbb ak ni rabun malam sket..xtahan silau..tp kekadang aku belasah je..ak da makin memasuki dunia minah racing ok..(^_^)

23 taon??
 alhamdulillah..aku da mula mengumpul harta pusaka.haha,ayat harta pusaka mcm gempak je..mcm la bnyk n berharga sgt..uweekk~ ...xdek la harta mane pon..aku da boleh beli laptop hasil duit sendiri, tp laptop abah kesayanganku bg akan terus kusimpan sebaik mungkin..(^_^). Aku da bole beli kamera sendiri walaupon xler mahal & xdapek la DSLR kot.tp kire ok la tu kn???em..tgok akaun sendiri pon xdek la sedey sgt..da bermula la jugak penyimpanan hari tua nye..(^_^) 

23 taon??
 alhamdulillah..ak da jejak kaki kat China...yehaa~ impian ak kot nak sampai kat TEMBOK BESAR CHINA..tercapai jugak akhirnya,walaupon beribu riban jugak la terpakse ku korbankan..mase kecik2 kn ke cikgu slalu sebut,belajar la sampai ke negara China.tu yg gembira sgt dpt sampai kat China tu. tp kn,ak de kemusykilan sket..bile da sampai China,xya blaja da la eh??ehheee~.

23 taon?? 
alhamdulillah..ak da belajar hidup merantau..abeh je SPM, dpt sambung DIPLOMA kat KELANTAN..ulang tayang, KELANTAN ok..since lahir sampai 17 taon,ak xpenah berpisah ngan family ak..sampaikan ak nak pegi camping mase skola dulu pon mak ak xbagi..mak xharapkn lagi..kelantan pulak,x penah2 aku jejak..hari pertama family ak gerak,ak da muntah2,penin pale,saket pwot n segala2 sakit la menyerang.strategi xmo kene tinggal kat kelantan sowg2 woo...tyme salam mak memg da sedu sedan da,tp air mate xdek,control depan mak tu..sampaikan adik aku yg last boleh menanges2 patah balik cari aku kat bilik.maka berjuraian la air mata mahal aku ni akhirnya..sedey glerr~..tp pengalaman ni la yg mematangkn aku sebenarnya..kalau la x kerana diploma, mmg smpi sekarang ak xkenal KELANTAN & xdpt kepercayaan dr mak abah..bwh ketiak parentz lg ler gaye nyee...

23 taon?? 
aku da penah ade pengalaman bercinta..teeettt(ade ke??)haha,sengal...tp kini kembali solo...(^_^) meh la sesape de calon tu, kenen kn la kt den yooo..ehhee~ 


ni la pic sambutan beday saye yg ke 23 yers old..tanx for d gift..n peluang utk memberi adiah masih lg terbuka..ok??ahhaaa~

tq fyda coz blanje beday gurl 2 org ni..ahhaa~

candle lite dinner ooh..

wif my haiqal & anak buah yg sgt2 mantopp..



Tuesday, April 5, 2011

salam..

after 2 days xdtg keje,ari rabu terpakse la p keje..tp siyes,sgt2 malasss..
bkn saje2 mls ye,tp sebab penin pale yg amat sgt...ase mao pecah..smlm p clinic.niat ati xmo p,tp dsebabkn nk MC,trpakse la..ak mmg sgt anti dgn doc & ubat yeee..alang2 da p tu,my mum suh la chek pinggang ni coz da dkt 2 mgu eden saket pinggang..TERrrSgt~...smpi2 je,ak cite la ak saket pale & saket pinggang..tp doc tu cm very2 xcited la ngan saket pinggang ak drp skit kepale ni..myb die pk penin2 g2 je kot..

check punye check,doc kate................ok,sye trime dgn hati yg tabah..tp yg ak xtahan gaya doc tu..wt ak ase ag menyampah dan bertambah2 la xsuke dgn insan yg bergelar DOKTOR dan bangunan yg bernama KLINIK @ HOSPITAL...lagi2 lepas tu kene makan UBAT yg sgt2 xsedapp..saye bukan mengada ok,tp tekak saye mmg xboley trime ubat BIJI..lg2 yg sgt2 besa cm ubat demam tu..!sanggup pecahkn o larutkan dalam air..da cuba sedaya upaya,tp de yg lepas dan kebanyakannye mmg xlepas ke kerongkong..(!_!)

name pon org tgh saket kn,mesti la nk perhatian n belaian seseorang kot...kaseh sayang seorang EMAK sudah semestinye awal2 saye da dpt..tp de bende yg wt ak ase bertambah sedey..i hope perhatian from SOMEONE yg ku rasekn special d`ati. tp,HAMPEHH~ nk cite pon xsempat,nk mintak simpati lagi la..bowink betol!=( ak bengang pon bkn sebab pe...bile die sedey, insyaallah ak cube kt smping die..xdapek la nk bg kaunseling,paling kurang tadah telinge pn ok da kn???..ni ble ak plax nk cite kt die,harammm nye die nk layan...da bnyk kali da ak terkena ni..sebab die bersedih n sebab ak bersedih da same,tp action die ngan action ak sgt2 berbeza...OK,FINE~ MALAIH PIKIAQ..(^_^)

jam da menunjukkan pkul 12:15 tghari,tp since pg td ak x sentuh2 ag keje yg berlambak ni..nk bercakap ngan org pon xdek mud..SENYUM..SENYUM..DAN TWOS TERSENYUM ble org pandang..ok??ehee~ dok diam2 kt meja,layan internet..no mud for today..




kalau la boleh MC smpai ari terakhir ku praktikal..kn ke best..ehhee~
...bubbye...

Saturday, April 2, 2011

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh, cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula, akhirnya ia dibuang, sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi.  

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terima lah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya, akhirnya kamu kecewa meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya. 

...................................syg awk,windu awk....................................



Wednesday, March 30, 2011

sWeeT nYeee~

Aku tak ingin
kau menangis bersedih
sudahi air mata dri mu..

yg aku ingin
arti hadir diriku
kan menghapus dukamu....sayang

karna bagiku
kau kehormatanku
dengarkan...dengarkan aku...

hanya satu pintaku
utk mu dan hidupmu
baik2 sayang
ada aku untuk mu...

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik2 sayang
karna aku untuk mu...

semua keinginan
akan ak lakukan
sekuat semampuku...sayang
karna bagiku
kau kehormatanku
dengarkan...dengarkan aku...

lagu ni best..cm terbawa2 je ble denga lagu
first kenal ngan wali band ni mse blaja kt mache dulu..tp bru2 ni asal ak bukak je radio mesti lagu ni de..lagi2 kat suria.fm..best sgt..klu denga tuh,mmg xingt dunia da..volume 20 twos,pastu ngah drive sesowag..mmg layan abeh..ak pon tataw la ingatan ak ni kt sape tyme tu..mungkin kt makhluk bernama S??tah,mls pk..

part yg ak tersentuh sgt yg mse awai2 tu..

yg aku ingin
arti hadir diriku
kan menghapus dukamu....sayang

very d layan~..uhuuu~ mgkin lagu ni better boy yg nyanyi utk gurl..tp xsalah kn klu ak dedikasi lagu ni khas utk someone yg bergelar LELAKI..best nye klu dpt karaoke ngan LELAKI itu dgn lagu ni..hehe,jiwang plax ko wawa..

xkesah la jiwang ke karat ke..
yg penting ak suke lagu ni...very2 like..
ade x sesape nk nyanyikn lagu ni utk saye????(^_^)


Thursday, March 24, 2011

jumpe template baru
saje gatai tgn nk tuka

em....

nmpk cm semak crawded la plax
xpe la,nti la tuka

now,mate da ngantok
mao tido
..nite..

Monday, March 14, 2011

jom kite tgok2 pic satelit kesan gempa bumi n tsunami yg jd kat jepun..
masya ALLAH...


gambar satelit
Fukushima nuclear plant-2004.
Fukushima nuclear plant-2011.
Sendai airport-2003.
Sendai airport-2011
Fujitsuka in Sendai-2008.


Fujitsuka in Sendai-2011.








menakutkan...mintak jauh drp malaysia..(^_^)


-nEw mSg fRom jApaN-


Baru2 ni dunia dikejutkan ngan bencana alam yg jd kt negara doraemon Jepun..cm xjangke kn,ley jd kt jepun??
ak dpt info lambat sket coz tyme keje kn..radio plax xpsng,cume pc sowg officemate ni je yg berkumandang..dgn lagu2 jiwang nye...
dlm kul 5 nk blek tu la,ak denga radio kat hot fm yg cite pasal gempa bumi ngan tsunami yg jd kt jepun ni..tyme tu,terkejut gak sbb denga2 kemungkinan area sabah n labuan mungkin akan kene tempias tsunami dlm kul 6 ptg sat g..tp alhamdulillah,tgok brite mlm tu,nseb la xkene malaysia..(^_^)
tp yg ak xley blah,bile denga kt radio,bace kt fb komen2 pasal tsunami ni,dowg ley wt maen plax..
"nape xpanggil ultramen tolong??
doraemon kn ley taw mse depan??
sinchan cane??
sengal kn??

tp bile tgok gamba2 n video2 tsunami ni,jd tkut plax...cm xley nk bayangkn klu bende tu jadi kt ak..isyh,minx d'jauhkan la..amin

pg td plax ade lg brite terbaru..loji nuklear jepun meletup..so,lg la berbahaya keadaan kt jepun tu..nuklear ni akan keluarkan radiasi yg xelok utk kesihatan..
de sesetgh owg da mem'forwardkan msg ni kt kengkwn2..korg ade dpt x??

Disebabkan kedudukan jepun ngan malaysia ni xdek la jaoh bebenor maupon dekat sesangat, tp xsalah klu kite pon amek langkah berjaga2..kesan nuklear ni boleh merebak dlm pelbagai care..yg very2 important,yg related ngan kehidupan asas kite like air dan udara..

better kite elakkan la kene air hujan wt mase ni,sbb ditakuti hujan tu da tercemar ngan asid nuklear n bile da terkena anggota badan ley bg effect. gatal2, kulit terbakar, rambut gugur dan ade org kate boleh membawa ke penyakit kanser.

tak lupa juga pada kain jemuran..cepat2 angkat sebelum hari hujan, ditakuti kesan yang sama akan berlaku kalau kita pakai pakaian yg dah terkena hujan asid ni...
tp......
ak terbace dlm blog someone,mengatakan msg ni sbnrnye palsu..
sebabnye,ikut kajian..index bg negara jepun setakat ni masih lg terkawal..so,kemungkinan merebaknye kesan nuklear ni sgt besar la..ni faktanye..




pape pon,bak kate org bijak pandai..
lebey bek makan ubat drp twos masuk bilik operation
mencegah lebih baik drp mengubati..ye dak??
xsalah kite ikuti langkah2 pencegahan ni.x merugikan mane2 pihak pon. .
jom la kite same2 berdoa utk rakyat jepun kat sne n mintak dijauhkan kite drp malapetaka dunia ni..
mane kite tw kuasa tuhan ALLAH SWT..setiap yang berlaku ade sebab dan hikmah nye..kalau ALLAH da sebut "KUN FAYAKUN"..Malaysia yg aman damai ni boleh jd seperti Jepun..
wallahulam